dr-kuyperstraat-mauritskade-1

Groot onderhoud Doctor Kuyperstraat en Mauritskade

Beste winkeliersvereningen en bewonersorganisaties,

Zoals eerder aangegeven gaat de gemeente groot onderhoud uitvoeren aan de Doctor Kuyperstraat en de Mauritskade tussen de Koninginnegracht en het kruispunt Parkstraat-Alexanderstraat. Hier krijgen de rijbanen en fietspaden nieuw asfalt. En de stoepen worden opnieuw bestraat. Dit gebeurt in de periode van maandag 1 juli tot en met vrijdag 23 augustus 2024. De werkzaamheden vinden niet in één keer plaats, maar in fasen. 

 Een informatiefolder is deze week huis-aan-huis verspreid naar de directie omgeving, het gebied tussen Konninginnegracht, Kazernestraat, Noordeinde, Zeestraat, Sophialaan en Javastraat. Wilt u zo vriendelijk zijn om deze informatie over het groot onderhoud ook te delen met uw achterban.

Fase 1 (maandag 1 juli tot en met zondag 28 juli)

De werkzaamheden in fase 1 bestaan uit het herstellen van de stoepranden, verwijderen en asfalteren van de fietspaden en het bestraten van de parkeervakken en stoepen. Dit gebeurt alleen aan de kant met de oneven huisnummers. Om het werk veilig uit te voeren wordt de rijbaan richting de Koningskade afgesloten. 

Fase 2 (maandag 29 juli tot en met vrijdag 23 augustus)

De werkzaamheden in fase 2 bestaan uit het verwijderen en asfalteren van de autorijbanen, het bestraten van de stoepen, aanbrengen van detectie en nieuwe belijning en markering. In deze periode worden de rijbanen in beide richtingen afgesloten.

Tijdens de werkzaamheden zijn woningen en bedrijven in de Doctor Kuyperstraat en de Mauritskade niet bereikbaar met de auto. U kunt dan uw auto in de omliggende straten parkeren. Personen die in de omgeving wonen, werken, willen winkelen of (door)reizen krijgen te maken met omleidingen. Om de hinderbeleving te minimaliseren maakt de gemeente gebruik van digitale communicatiemiddelen en navigatiesystemen. Hierbij ontvangen zij voor, tijdens en na de werkzaamheden updates met de actuele verkeerssituatie of de beste locatie om te parkeren.

Informatie over deze werkzaamheden leest u in de bijgevoegde informatiefolder of vindt u op de website www.denhaag.nl/mauritskade. In juni ontvangt u meer informatie over de omleidingen.

We vragen om uw geduld en begrip voor de werkzaamheden. Wilt u iets vragen? Neem dan contact op met omgevingsmanager Nour Yahyaoui.

📧 edakstiruam.[antispam].@denhaag.nl

☎️ 06 29 68 18 22

 

informatiefolder-over-groot-onderhoud-dr-kuyperstraat-mauritskade.pdf